19.4.2019. 15:02
0
Izraelska vojska uništila kuće i stanove porodice momka koji je nožem izbo Izraelku Ori Ansbach
Izraelske snage uništile su u petak dva stana na okupiranoj Zapadnoj obali u kojma su stanovali članovi porodice Palestinca optuženog u februaru za ubistvo Izraelke, saopćila je izraelska vojska.

Vojnici su od četvrtka navečer počeli da okružuju stambeni blok u nemirima zahvaćenom južnom gradu Hebronu.

Oni su potom u ranim jutarnjim satima u petak, koristeći tešku opremu, uništili dva stana u kojima je boravila porodica Arafata Irfaiye (29).

Manji sukobi su izbili između palestinskih mještana i izraelskih snaga tokom operacije, javio je novinar AFP-a.

Ubistvo Ori Ansbac, koja je više puta izbodena nožem, izazvalo je šok i bijesne reakcije u Izraelu.

Njeno tijelo pronađeno je 7. februara u šumi jugoistočno od Jerusalema, a Irfaiya je uhapšen dva dana kasnije tokom racije u gradu Ramallahu na Zapadnoj obali.

Izraelske vlasti nazvale su to "nacionalističkim" napadom, što znači da je povezan s izraelsko-palestinskim sukobom. 

Izrael redovno uništava domove Palestinaca koje optužuje za napade na Izraelce, u okviru politike za koju navodi da obeshrabruje novo nasilje.

Grupe za ljudska prava i Palestinci tvrde, međutim, da to prerasta u kolektivno kažnjavanje jer su članovi porodica prinuđeni da ispaštaju zbog činova svojih srodnika.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.