22.4.2019. 9:30
0
Drugi krug predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji 5. maja
Novi predsjednik Sjeverne Makedonije bit će izabran u drugom krugu koji će biti održan 5. maja, javlja MIA, prenosi agencija Patria. Kandidat SDSM-a Stevo Pendarovski osvojio je 42,85 posto glasova, dok je kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova osvojila 42,24% glasova. Treći kandidat Kandidat Alijanse za Albance i BESA-e Blerim Raka dobio je 10,58 posto glasova.

Pendarovski je kazao da će ukoliko bude izabran biti predsjednik svih građana Sjeverne Makedonije.

"Zajedno je koncept koji će pobijediti 5. maja. Većina građana - Makedonaca, Albanaca, Turaka, Srba, Bošnjaka, Vlaha, Roma kazala je da želi naprijed", kazao je Pendarovski navodeći da su izbori prošli u demokratskom duhu i da će biti okončani 5. maja. 

Ukoliko nijedan kandidat u drugom krugu ne dobije više od 40% ukupnog broja registrovanih glasača koji su izašli na izbore, predsjednički izbori će se ponoviti. 




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.