23.4.2019. 17:50
0
Buckinghamska palata: Trump u državnoj posjeti Britaniji u junu
Američki predsjednik Donald Trump učinit će državnu posjetu Britaniji od 3 do 5. juna, objavila je u utorak Buckinghamska palata.

- Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald J. Trump, u pratnji gospođe Melanije Trump, prihvatio je poziv njenog veličanstva kraljice da učini državnu posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu od ponedjeljka 3. juna do srijede 5. juna 2019. godine - navodi palata u saopćenju.

Također u utorak su lobisti protiv Trumpa saopćili da će preplaviti londonske ulice tokom posjete američkog predsjednika.

Britanski demonstranti danas su počeli koordinirati masovne demonstracije protiv američkog predsjednika, koga žestoko kritikuju zbog njegovog pristupa imigraciji i klimatskim promjenama. 

- Vrijeme je za sviju koji se protive toj politici mržnje i fanatizma da ustanu i  da se suprotstave tome - izjavila je Shaista Aziz, iz koalicije "Stop Trumpu", prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.