24.4.2019. 17:15
0
Radnici pušili u katedrali Notre Dame tokom renoviranja
Radnici koji su učestvovali u renoviranju katedrale Notre Dame kršili su zabranu pušenja, priznala je danas kompanija koja je bila angažovana za taj posao, ali je demantovala da postoji veza sa požarom u ovom objektu prošle sedmice.

"Bilo je kolega koje su povremeno kršile pravila i žalimo zbog toga", rekao je agenciji AFP Mark Eskenazi, portparol komapnije "Bra fref".

On je dodao da "cigareta ni na koji način ne može biti uzrok požara u Notre Dameu".

Portparol je izjavio da su neki radnici "priznali pred policijom da su povremeno pušili", čime je potvrđeno pisanje satiričnog lista "Kanar ensen".

Kompanija je ranije uvela striktnu zabranu pušenja na skelama koje su bile podignute oko tornja tokom velikog renoviranja.

Krov katedrale, koji je većim dijelom uništen u požaru, bio je napravljen od drveta, a neke grede bile su iz 12.  stoljeća.

Eskenazi je objasnio da su neki radnici kršili zabranu pušenja zbog visine strukture i vremena koje je bilo potrebno da se siđe sa mjesta radova.





(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.