26.4.2019. 17:04
0
Palestinska grupa Fatah poručila: Nema Arapa koji će pristati na prodaju Jerusalema
Palestinska grupa Fatah potvrdila je u petak da su svi pokušaji američke administracije i Izraela da ustvrde kako imaju arapskog partnera u, kako ga Palestinci nazivaju, "sporazumu srama", iluzorni i puke su laži koje imaju za cilj frustrirati palestinski narod i njegovo čelništvo.

Portparol Fataha i član njegovog Revolucionarnog vijeća Osama al-Qawasmi istaknuo je da SAD i Izrael nisu imali i nikada neće pronaći nijednog Arapa koji bi pristao na prodaju Jerusalema.

Kazao je da je Jerusalem u srcu sukoba i da nije na prodaju ili za cjenkanje, naglašavajući je sveti grad ključni faktor za one koji žele mir. Dodao je da ne postoji nikakvo moguće rješenje bez Jerusalema kao prijestonice države Palestine, kako je previđeno međunarodnim pravom.

Al-Qawasmi je osudio "sporazum srama", u podsmješljivoj aluziji na takozvani "sporazum stoljeća", koji nastoji da zaobiđe Palestinsku oslobodilačku organizaciju, pozivajući na suprotstavljanje američkom sporazumu kroz ukidanje međupalestinskih podjela, jačanje PLO i stavljanje nacionalnih pred stranačke interese, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.