1.5.2019. 8:08
0
Merkel negirala glasine da će podnijeti ostavku prije isteka mandata
Njemačka kancelarka Angela Merkel negirala je danas spekulacije da će podnijeti ostavku prije isteka mandata 2021. godine.

Merkel je predala rukovodstvo nad strankom Hrišćansko demokratska unija (CDU) u decembru prošle godine Annegret Kramp-Karrenbauer, kao odgovor na sve veće kritike zbog njenog načina rješavanja migrantske krize i posljedica.

Na novinarsko pitanje da li planira da se na sastanku 2. i 3. juna izjasni o svojoj budućnosti na funkciji kancelara, Merkel je odgovorila negativno.

Spekulacije o prijevremenom odlasku Merkel sa funkcije pojavile su se u njemačkim medijima zbog iznenadne najave sastanka CDU koji se održava samo nekoliko dana nakon izbora za Evropski parlament, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.