1.5.2019. 9:20
0
Venecuela: Najavljeni protesti, haos se nastavlja
Lider venecuelanske opozicije i Juan Guaido s nepoznate lokacije obratio se svojim simpatizerima.

- Danas Maduro nema podršku vojske. Sutra, na Prvi maj, nastavit ćemo na ulicama, diljem cijele zemlje, poručio je Gvajdo u dvoipominutno snimku koji je nastao na nepoznatoj lokaciji. Snimak je prilično lošeg kvaliteta.

U Venecueli je, podsjetimo, još uvijek 30. april, a Gvajdo velike proteste dakle najavljuje za prvi dan maja.

Poručio je da ovo što se događa nije vojni udar nego miroljubljiva pobuna protiv diktatora koji se boji pokazati svoje lice narodu Venecuele.

No, odmah nakon što se na internetu pojavilo Gvajdovo obraćanje, javio se i Maduro.

On je, prenosi "Guardian", kazao kako je puč poražen.

Maduro se tokom obraćanja okružio političarima i vojnim licima. Rekao je kako je Gvajdov pokušaj puča poražen i zatražio aplauz za, kako je rekao, hrabru vojsku.




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.