1.5.2019. 19:56
0
Više miliona Kubanaca protestiralo zbog novih sankcija SAD: Bolton je patološki lažov!
Više miliona Kubanaca izašlo je danas na ulice da bi protestirali zbog novih sankcija koje je ovom karipskom otoku uvela administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa i nastojanja Washingtona da s vlasti svrgne predsjednika Venecuele Nicolasa

- Dat ćemo snažan, čvrst i revolucionaran odgovor na izjave pune mržnje, provokacija, laži i kleveta Jenkijevske imperije - naveo je u poruci na Twitteru predsjednik Miguel Diaz Canel.

Analitičari navode da je godišnji marš u znak obilježavanja 1. maja prva šansa za javni protest zbog američke ofanzive protiv socijalizma u regionu koju je krajem prošle godine najavio savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Bolton.

Potom je uslijedio niz novih sankcija protiv Venecuele, Kube i Nikaragve.

Američki predsjednik Donald Trump jučer je zaprijetio novim i potpunim sankcijama Kubi ukoliko vojnici te zemlje nastave s podrškom Maduru.

Trumpov komentar objavljen je nakon što je Bolton izjavio da u Venecueli ima više od 20.000 pripadnika kubanske vojske.

Kuba je u više navrata negirala da su njeni vojnici u Venecueli.

Šef kubanske diplomatije Bruno Rodriguez izjavio je potom da je Bolton patološki lažov koji daje pogrešne informacije Trumpu jer nema vojnika te zemlje u Venecueli niti Kubanci učestvuju u vojnim ili sigurnosnim operacijama, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.