1.5.2019. 22:32
0
U Venecueli i dalje haotično, na ulicama i Madurove i Guaidove pristalice
U Venecueli je i dalje dramatična situacija nakon jučerašnjeg pokušaja vojnog udara.

Kako javljaju agencije, pristalice i trenutnog predsjednika Nicolasa Madura i opozicionog lidera Juana Guaida počeli su izlaziti na ulice u većim gradovima Venecuele.

CNN navodi da se u Karakasu okupilo nekoliko hiljada pristalica Guaida, dok su na ulicama i Madurove pristalice koje slave Praznik rada

Inače, Maduro je putem Twittera čestitao Praznik rada, ali i poručio da vojni udar i oružani sukobi nisu put za kako je naveo "našu voljenu Venecuelu". 

- Jedini put za rješavanje nesuglasica uvijek će biti poštovanje Ustava. Patrioti će prevladati nasilje i izboriti mir - napisao je Maduro.

Samoproglašeni predsjednik i opozicioni lider Guaido je stigao na jedan od protesta u Karakasu.

- Od danas, moramo svaki dan demonstrirati dok ne postignemo naš cilj - rekao je okupljenima.

Gvajdo koji se u januaru proglasio predsjednikom Venecuele u utorak je pozvao na svrgavanje predsjednika Nicolasa Madura.

Pristalice opozicije okupile su se na Trgu Atamira, javlja reporter CNN-a, dodajući da dio Guaidovih pristalica priprema Molotovljeve koktele, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.