3.5.2019. 16:49
0
Eksperti UN-a zabrinuti zbog Assangea: Kao da je osuđen za ozbiljan kriminalni prekršaj
Eksperti UN-a za ljudska prava izrazili su zabrinutost zbog "nesrazmjerne presude" od 50 sedmica zatvora osnivaču Wikileaksa zbog kršenja uvjetne slobode.

Julian Assange se nalazi u Belmarsh zatvoru s maksimalnim osiguranjem "kao da je osuđen za ozbiljan kriminalni prekršaj", navodi se u saopćenju UN grupe, koja kršenje uvjetne slobode opisuje kao manji prekršaj. 

Grupa koju čini pet stručnjaka 2015. godine izdala je saopćenje u kojem se navodi da je Assange, koji je tada pokušavao izbjeći izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje, krijući se u Ambasadi Ekvadora, neosnovano pritvoren.

Assange je odbacio optužbe za silovanje, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.