8.5.2019. 16:39
1
Tužna sudbina dvije sestre: Jedna je ubijena u školi, a drugu je sljedeće godine stigla još gora smrt
Avion ruske firme Aeroflot planuo je u nedelju pokušavajući da sleti u Moskvu.

U plamenoj buktinji poginuo je 41 čovjek. Najmlađa žrtva te avionske tragedije bila je učenica Sofia Novikova (12). Sjedela je do oca, doktora Evgenija Novikova (40). Vraćali su se s zajedničkog odmora i ugušili se u avionu od toksičnog dima.

To je druga tragedija u sedam mjeseci koja je pogodila porodicu Novikov. Naime, Sofinija rodica poginula je u masakru u ruskoj školi u oktobru 2018. Alina Kerova (16), učenica i manekenka, poginula je u pucnjavi u školi Kerč na Krimu zajedno s 20 školskih kolega, piše “Mirror”.

Majka Ksenija Novikova kaže da ju je kćerka zvala malo prije polijetanja da joj javi da su krenuli. Kad je čula za nesreću, pojurila je na aerodrom gdje je saznala da su joj suprug i kćerka poginuli.

Dr. Novikov je bio ljekar u ruskoj vojnoj bazi. Zvali su ga ‘ljekarom zlatnih ruku’, piše “Daily Mail”.

Premda su lokalni mediji pisali da su u nesreći poginula dva deteta, u konačnom izvještaju navodi se kako je jedino dijete na kobnom letu bila Sofija.

Sedam tijela poginulih je izgorjelo do neprepoznatljivosti te još utvrđuju njihov identitet putem DNK kako bi tijela spojili s tugujućim porodicama, piše “24sata“.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.