10.5.2019. 18:19
0
Kineska vlada poručila SAD: Žao nam je, ali bit će kontramjera
Kineska vlada saopćila je da će poduzeti "neophodne protumjere" kao odgovor na najnovije povećanje američkih carina na kinesku robu, ali nije iznijela detalje eventualnog odgovora.

- Kina duboko žali što će morati poduzeti neophodne protumjere - saopćilo je kinesko ministarstvo trgovine. 

Ta objava je uslijedila nakon povećanje američkih carina na 200 milijardi dolara uvoza iz Kine s 10 na 25 posto.

Kina je na ranije povećanje carina odgovorila sopstvenim carinama na 110 milijardi dolara američke robe, ali tu ima sve manje prostora za povećanje zbog trgovinskog disbalansa između dvije zemlje. 
Kineska regulatorna tijela su počela otežavati poslovanje američkim kompanijama u Kini, usporavajući carinske preglede za njihovu robu i pooštravajući regulatorni nadzor, prenose agencije.


(Amila Alijagić)

KinaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.