15.5.2019. 18:54
0
Većina obećanog novca za Notre Dame još nije uplaćena
Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notre Dame tek treba da bude uplaćena, rekao je danas nadbiskup Pariza Michel Opeti.

“Iznos od milijardu eura koji je pominjan u medijima nije obećala nijedna veća fondacija ili administracija”, naglasio je nadbiskup Opeti.

Katedrala Notre Dame je teško oštećena u požaru koji je izbio 15. aprila, nakon čega je iz raznih krajeva svijeta obećana podrška u obnovi.

Do sada je za obnovu stiglo oko 13,5 miliona eura i nadbiskup Opeti ističe da se nastavlja prikupljanje novca.

Prema njegovim riječima, od pristiglih 13,5 miliona eura, devet i po miliona došlo je od 43.000 donatora iz Francuske i inostranstva, među kojima je 7.000 Amerikanaca. Preostalih četiri miliona došlo je od većih donatora, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Notre Dame
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.