22.5.2019. 15:05
0
Rouhani rekao kako se Iran neće "klanjati" nakon nedavnih prijetnji Donalda Trumpa
Predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u utorak da se američki predsjednik Donald Trump povukao iz ranijih prijetnji Iranu "nakon što je vidio jedinstvo iranskog naroda".

U komentarima koji se emitiraju na državnoj televiziji, Rouhani je kazao kako se Iran neće "klanjati ".

"Mislili su da bi mogli potkopati Iran, ali u ovim teškim danima sankcija, ekonomija zemlje i dalje cvjeta", kazao je. "Svaki dan se otvara novi ekonomski projekt."

"Američke  sankcije i pritisak otežali su živote iranskog naroda, ali nisu uspjeli prekinuti našu postojanost ”, dodao je Rouhani, prenosi Anadolija agencija (AA).

Posljednjih sedmica zabilježena je sve veća napetost između Irana i SAD-a.

SAD su u Perzijski zaljev poslao nosač aviona Abraham Lincoln i bombardere B-52, opravdavajući taj potez iranskom "prijetnjom".

Teheran je odgovorio na eskalaciju zaprijetivši da će zatvoriti tjesnac Hormuz, glavnu arteriju globalnih isporuka nafte koja povezuje Perzijski zaljev s Omanskim zaljevom.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.