22.5.2019. 22:21
0
Prvi njemački leteći taksi je uzletio
Lilium je objavio snimku koja dokazuje da je njihov leteći taksi doista poletio.

Povijesno uzlijetanje zabilježeno je u bavarskom selu Oberpfaffenhofenu čime je dokazan potencijal koncepta električne letjelice. Radi se još uvijek o prototipu letjelice koja teži oko tonu i pol, a pokreće je električni pogon. Točnije, u pitanju je 36 električno pogonjenih mlaznih motora smještenih u krila letjelice.

Prototip letećeg taksija zasad može uzletjeti i sigurno sletjeti, a u sljedećim testovima pokušat će savladati kompleksnije manevre, javlja Der Spiegel. U konačnici, ova bi letjelica trebala činiti jeftin leteći taksi, a koji će  u Njemačkoj biti komercijaliziran do 2025. godine. Jedan od osnivača tvrtke, Daniel Wiegand izjavio je kako će ove nečujne letjelice moći u zraku biti do jednog sata i letjeti brzinom od 300 km/h. Moći će prevesti do pet osoba, a prijevoz će biti drastično jeftiniji od konvencionalnog.

"Lilium je osjetno jeftiniji od helikoptera jer u njemu gotovo da nema mehaničkih dijelova, a troši tek desetinu energije", objašnjava Wiegand.

Autonomni pogon zasad nije u fokusu razmišljanja, prije svega zbog kompleksnosti u zadovoljavanju zakonskih propisa. Njihov cilj je ponuditi što jeftiniju uslugu taksi prijevoza i učiniti je dostupnu što većem broju građana, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.