23.5.2019. 9:58
0
Hamenei: Mladi u Iranu svjedočit će propasti Izraela i američke civilizacije
Iranska omladina svjedočit će propasti Izraela i američke civilizacije, rekao je u srijedu iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei, objavljeno je na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

"Vi mladi ljudi trebali biste vjerovati da ćete svjedočiti propasti neprijatelja čovječanstva, što znači degenerirane američke civilizacije, i propasti Izraela", rekao je na sastanku sa studentima.

Hamenei tom prilikom nije ulazio u pojedinosti, prenosi Reuetrs.

Napetosti između Irana i Sjedinjenih Država porasle su nakon što je Washington poslao vojne snage na Bliski istok, uključujući nosača aviona, bombardere B-52 i rakete Patriot, kako bi se suprotstavio  protiv onoga što američki dužnosnici kažu da su "iranske prijetnje američkim trupama i interesima u regiji".

Hamenei je prošle sedmice  izjavio kako neće biti rata sa Sjedinjenim Državama.

U međuvremenu, iranski vrhovni vođa se u svojim komentarima u srijedu ogradio od sporazuma o nuklearnom oružju iz 2015. godine.


(Fena/Admir Oručević)

IzraelIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.