23.5.2019. 18:05
0
Ambasada Velike Britanije: Očekujemo brzu i temeljnu istragu u slučaju "Nermin Alešević"
Upoznati smo sa medijskim natpisima, kao i sa zaključcima današnje posebne sjednice VSTV-a i očekujemo da nadležne institucije brzo i detaljno istraže navode, poručio je danas na Twitteru ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field.

"Nezavisnost, profesionalizam i učinkovitost pravosudnog sistema su ključni. Već dugi niz godina sarađujemo sa pravosudnim institucijama, uključujući i VSTV, na unapređenju cijelog sektora", naveo je Field. 

A u cjelokupan slučaj upućena je i Ambasada SAD, koja je poručila da očekuje brzu i temeljnu istragu. Iz Ambasade navode da je nezavisno pravosuđe temelj demokratije, te da bi se visoki dužnosnici u pravosuđu trebali držati visokih standarda. 

Podsjećamo, magazin Žurnal posljednjih je dana objavio serijal vijesti o umiješanosti prvog čovjeka VSTV-a Milana Tegeltije u trgovinu slučajevima. 

Tim povodom danas je sazvana i sjednica VSTV-a, na kojoj je Tegeltija tražio podršku kolega i tvrdio da nije kriv. Istovremeno, Žurnal je objavio i video na kojem se vidi da Tegeltija sjedi i razgovara s akterima ove afere, privrednikom Nerminom Aleševićem i inspektorom SIPA-e Markom Pandžom.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.