23.5.2019. 21:21
0
Juncker: Glupi nacionalisti vole samo svoje zemlje
Predsjednik EK Jean Claude Juncker izjavio je da je svjestan prijetnje koju nacionalistički političari predstavljaju za evropsku solidarnost, koja je glavni cilj Evropske unije.

“Ovi populisti, nacionalisti, glupi nacionalisti vole samo svoje zemlje. Oni ne vole one koji dolaze izdaleka. Ja volim one koji dolaze izdaleka… Mi treba da postupamo solidarno sa onima koji su u goroj situaciji od naše”, rekao je Juncker za CNN uoči evropskih izbora.

Na pitanje da li antievropske snage uspješnije mobilizuju svoju bazu od proevropskih, Junker je ocijenio da je uvijek lakše mobilisati negativne nego pozitivne snage.

Tračak nade Juncker vidi u onome što se dešavalo poslije odluke Britanije da napusti EU 2016. godine.

“Od Brexita broj onih koji su za EU je porastao zato što ljudi gledaju šta se događa i vide da izlazak iz EU nije tako lak kao što im je rečeno”, naveo je on.

Juncker kaže da želi da se proces Bregzita okonča zato što on “šteti opštoj atmosferi u Evropi”. Smatra i da Britanci treba da podrže plan premijerke Therese May koji je dogovoren sa EU.

“Mi smo gledaoci na britanskom stadijumu. Odluka zavisi od njih”, rekao je on, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.