26.5.2019. 17:52
0
Zarif: Iran će se braniti od svakog oblika agresije
Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, koji je u posjeti Bagdadu, rekao je danas kako će se Teheran snažno braniti protiv svake vojne ili ekonomske agresije.

Ujedno je pozvao evropske države da urade više na očuvanju nuklearnog sporazuma s Iranom, prenose agencije.

Prema riječima Zarifa, njegova država želi izgraditi uravnotežene odnose sa zaljevskim arapskim susjedima i predložio je sklapanje saveza o nenapadanju sa njima, javila je agencija Reuters.

Šef iračke diplomatije Mohamed Ali Alhakim poručio je kako njegova država stoji uz Iran i kako je voljna biti posrednik između Irana i Sjedinjenih Američkih Država.


(FENA/Amila Alijagić)

Iran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.