1.6.2019. 19:38
0
Filipinski predsjednik: Bio sam gej, ali sam se izliječio i ponovo postao muškarac
Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte iznio je neočekivani detalj iz privatnog života, pa je tako rekao da je nekada bio gej. Kako je rekao, bio je gej prije nego što je upoznao bivšu suprugu, a onda je “ponovo postao muškarac”.

Kako piše “Russia Today”, Duterte je samoproklamovani ekspert kada je u pitanju to ko jeste ili nije gej.

Nakon što je većinu sveštenika Katoličke crkve optužio da su homoseksualci, odlučio je da objelodani istinu i o svom političkom protivniku, a onda i o sebi.

Kako prenose lokalni mediji, Duterte se rugao svom političkom protivniku senatoru Antoniju Trilanesu IV govoreći da njegove akcije pokazuju da je on homoseksualac.

“Dobra stvar je da smo Trilanes i ja slični. Ali sam se ja izliječio. Kada sam započeo vezu sa Zimerman, rekao sam, to je to. Postao sam ponovo muškarac”, rekao je Duterte.

Iako nikada nije bio toliko eksplicitan, ovo nije prvi put da Duterte nagovještava svoje sklonosti.

Tokom 2017. se našalio da je razmišljao o biseksualnosti samo da bi “se zabavio na oba načina”.

To izgleda nije jedina stvar koju bi Duterte “na oba načina”, pošto je često mijenjao mišljenje po pitanju legalizacije gej brakova u konzervativnoj zemlji, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.