6.6.2019. 18:38
0
Indija: Štrajkovao glađu ispred kuće bivše djevojke dok se ona nije pristala udati za njega
Indijac Ananta Burman je kampirao ispred kuće bivše djevojke i odbijao jesti dok se ona ne pristane udati za njega.

Mladić je bio u stabilnoj vezi osam godina, sve dok njegova djevojka Lipika jednostavno nije s njim prekinula svu komunikaciju, odbijajući odgovarati na njegove telefonske pozive i blokirala ga na svim društvenim mrežama. 

Ananta je zaključio da nešto nije uredu pa je saznao da se Lipikina porodica dogovorila da se ona uda za drugog muškarca.

Shvativši da ima malo vremena, mladić je odlučio da mora učiniti nešto ekstremno kako bi je vratio. Tako je u nedjelju kampirao uz djevojčinu kuću u Dhupguriju i počeo štrajk glađu, prenosi "Oddity Central".

Njegov protest brzo je privukao pažnju prolaznika, pogotovo zato što je držao natpis na kojem je pisalo "Vratite mi se, osam godina" i oko njega su se onda počeli skupljati ljudi koji su ga podržavali.

Vijest o njegovom štrajku glađu proširila se lokalnom zajednicom, a uskoro je na mjesto događaja stigla i porodica muškarca koji se trebao oženiti Lipikom, i to s policijom, da bi ga uklonili.

No, Ananta se odbio pomaknuti i završiti štrajk glađu, no kako su sati prolazili, zdravlje mu se počelo pogoršavati pa je prevezen u lokalnu bolnicu. I tamo je odbio jesti, no tad su intervenirali mještani koji su Lipiku i njenu porodicu molili da pristane na njegove uvjete i praktički mu spasi život.

Lipikina porodica se na kraju predomislila te otkazala nadolazeće vjenčanje i organizirala da se Ananta i Lipika odmah vjenčaju. Na fotografiji koju su objavili indijski mediji par se vidi tokom tradicionalnog bračnog rituala u lokalnom hramu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.