13.6.2019. 21:04
0
Večeras sastanak Savjeta bezbjednosti UN-a zbog napada u Omanskom zalivu
Savjet bezbjednosti UN održaće kasnije sastanak radi razgovora o današnjim napadima na tankere u Omanskom zalivu, izjavile su danas neimenovane diplomate.

Agencija France press navodi da će sastanak Savjeta bezbjednosti UN biti zatvoren za javnost.

Vršilac dužnosti američkog ambasadora u UN Joanatan Coen izjavio je nešto ranije da će pitanje napada iznijeti u Savjetu bezbjednosti UN.

"Neprihvatljivo je da bilo koja strana napada komercijalne brodove i današnji udari u Omanskom zalivu izazivaju veliku zabrinutost", rekao je Coen, prenosi agencija Reuters.

Dva tankera evakuisana su danas u Omanskom zalivu, nakon navodnih napada na plovila.

Mediji su ranije javili da je naftni tanker u vlasništvu norveške firme "Frontline" pogođen torpedom u blizini obale Ujedinjenih Arapskih Emirata, blizu grada Fujairah.


(SRNA/Amila Alijagić)

UN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.