16.6.2019. 9:32
0
Saudijska Arabija optužila Iran za napad na tankere: Ne želimo rat, ali nećemo oklijevati
Saudijska Arabija slijedila je Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju i pridružila im se u optužbama da je Iran odgovoran za napad na dva tankera u Omanskom zaljevu.
Zvanični Rijad je pozvao međunarodnu zajednicu na brzu reakciju da se osigura pravac za opskrbu svijeta naftom.

Iran je odbacio sve optužbe o umiješanosti u napad na tankere.

Saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman u intervjuu za arapske medije okrivio je Iran i pozvao međunarodnu zajednicu da zauzme "odlučan stav" protiv napada.

- Kraljevstvo ne želi rat u regiji, ali neće oklijevati suočiti se s bilo kakvim prijetnjama svom narodu, njegovom suverenitetu ili vitalnim interesima - rekao je princ.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.