17.6.2019. 20:51
0
Američki svećenik šokirao javnost: Zagovarao smrtnu kaznu za abortus, a silovao 13-godišnjakinju
Američki župnik Stephen Bratton, koji je javno zagovarao smrtnu kaznu u slučaju abortusa, optužen je za opetovano seksualno zlostavljanje maloljetne rodice, piše "The Independent".

Pastor iz baptističke crkve "Grace Family" u Houstonu navodno je počeo zlostavljati djevojčicu kada je imala samo 13 godina. Djevojčicu je silovao više puta dnevno tokom dvogodišnjeg perioda.  

Crkva je izjavila da je Bratton, otac sedmero djece, prošlog mjeseca priznao svoja zlodjela dvojici drugih pastora. 

Istoga dana kada su pastori saznali za navodno zlostavljanje, kontaktirali su policiju. Bretona su ubrzo nakon toga izopćili iz crkve. Uhapšen je u petak.

Pastor je otvoreno i javno podržavao novi prijedlog zakona u Teksasu prema kojem bi abortus bio nezakonit te bi žena, u slučaju da se dokaže da je pobacila, bila optužena za ubistvo i prijetila bi joj smrtna kazna.

Bratton je dan prije razgovora s drugim crkvenim vođama navodno priznao svoj zločin supruzi. Njegova supruga i sedmero djece više ne žive s njim, a sud im je odobrio policijsku zaštitu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.