22.6.2019. 10:57
0
Otkrivena ruta najveće zapljene kokaina u američkoj historiji
Zvaničnici federalne vlasti Filadelfije su na konferenciji za medije kazali da je Holandija bila označena kao krajnja destinacija broda "MSC Gajan" na kojem je u ponedjeljak u Filadelfiji zaplijenjen kokain vrijedan milijardu američkih dolara.

Brod "MSC Gajan" je krenuo iz Paname, preko Čilea i Bahama doplovio u Filadelfiju gdje je nakon zapljene droge prekinuto njegovo kretanje ka Holandiji, koja je označena kao krajnja destinacija.

Američki zvaničnici su na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopćili da otkrivena droga na brodu MSC spada u najveće zapljene droge ikada u historiji američke carine. 

U akciji američke policije u utorak su uhapšeni Ivan Đurašević i Fonofaavae Tiasage. Tamošnji izvor iz istrage, nezvanično je saopćio da je uhapšeno još četiri osobe od kojih su tri crnogorski državljani. Izvori bliski istrazi, nezvanično su saopštili da su osim Đuraševića i Tijasage, lisice na ruke stavljene Bošku Markoviću (37), Aleksandru Kavaji (25), Nenadu Iliću (39) i Laauli Pulu (32). 

Visoki funkcioner federalne policije kazao je da uhapšenim mornarima koje sumnjiče za krijumčarenje kokaina prijeti doživotna robija.

On je zatražio da osumnjičeni ostanu u pritvoru do početka suđenja. Rasprava o određivanju pritvora zakazana je za ponedjeljak, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.