22.6.2019. 13:42
0
Trump komentarisao optužbe za silovanje: Želi samo da proda knjigu
Predsjednik SAD Donald Trump negirao je tvrdnje kolumnistkinje magazina "El" da ju je silovao devedesetih.

Kolumnistkinja magazina "El" Jean Carroll tvrdi da ju je američki predsjednik Donald Trump seksualno napao u svlačionici robne kuće na Manhattanu sredinom 1990-ih, navodi se u izvodu njene knjige koju je objavio magazin New York.

U svom saopštenju, Trump je odbacio optužbe da je silovao ženu u svlačionici sredinom 990-ih kao "fikciju" i "lažne vijesti", navodeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje Carroll. On je rekao da nikad nije upoznao E. Jean Carroll i optužio je da je njena motivacija za takve tvrdnje da "proda novu knjigu".

"Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu", rekao je Trump.

Američki predsjednik pozvao je sve koji posjeduju "informacije da Demokratska partija sarađuje sa Kerol ili magazinom New York" da obavijeste Bijelu kuću, prenosi BBC.

"Treba da bude sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali da dobiju publicitet za sebe, ili prodaju knjigu, ili naprave političku agendu", naveo je Trump.

On je, također, zahvalio robnoj kući "Bergdorf Goodman" jer je potvrdila da ne posjeduje video snimak bilo kakvog takvog incidenta.

U članku, u kojem je izdvojen dio knjige Carroll o "gnusnim muškarcima", ona je navela da je upoznala Trumpa krajem 1995. ili početkom 1996. godine u navedenoj robnoj kući u New York. Carroll je napisala da je, nakon prvobitno prijateljskog susreta sa Trampom u "Bergdorf Goodmanu" u 1995. i 1996. godine, on nju gurnuo uza zid svlačionice, skinuo pantalone i bacio se na nju.

Carroll tvrdi da ga je, nakon velike borbe, odgurnula i pobjegla iz radnje, prenosi AP. Više od deset žena ranije je optužilo Trumpa za seksualno neprimjereno ponašanje, što je on negirao, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.