2.7.2019. 12:32
0
Poslanici iz desničarskih stranaka nakratko prekinuli sjednicu novog sastava Evropskog parlamenta
Poslanici iz desničarskih stranaka, pristalice Brexita i katalonske nezavisnosti prekinuli su nakratko u utorak zvaničnu uvodnu sjednicu novog saziva Evropskog parlamenta.

Neki su odbili ustati dok je intonirana himna EU - Beethovenova Oda radosti - dok su drugi, uglavnom iz britanske Stranke Brexita - okrenuli leđa ceremoniji.

Neki poslanici također su protestirali protiv odluke da se uskrati mjesto u parlamentu čelniku katalonskih separatista Carlese Puigdemonte, a neki su stali u odbranu njemačke kapetanice koja je u italijanskom pritvoru zbog spašavanja migranata s mora.

Nakon zvaničnog otvaranja, redovno zasjedanje uskoro je nastavljeno.

Danas je prvi dan petogodišnjeg mandata novog Evropskog parlamenta nakon majskih izbora koju su otvorili prostor za stvaranje podijeljene evropske legislative, prenosi Associated Press.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.