12.7.2019. 21:20
0
Trump: Tokom vikenda operacija izbacivanja migranata bez dokumenata iz zemlje
Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u petak da će tokom vikenda biti provedena velika operacija izbacivanja migranata bez dokumenata iz zemlje.

"Došli su ilegalno", rekao je novinarima u vrtu Bijele kuće i potvrdio da će policija zadužena za migracije "deportirati te imigrante u njihove zemlje". 

Trump je 21. juna najavio taj val hapšenja i zatim ga je odgodio za dvije sedmice kako bi dao vremena Kongresu da pokuša pronaći kompromis o mjerama sigurnosti na granici s Meksikom. 

New York Times je izvijestio u četvrtak da bi policijske racije u potrazi za ilegalnim imigrantima trebale početi u nedjelju u desetak gradova zemlje i uključiti oko 2.000 porodica. 

Demokratska opozicija je osudila tu operaciju, za koju drži da ugrožava ljude koji već dugo žive u Sjedinjenim Državama gdje su osnovali porodice.


(Fena/Admir Oručević)

TrumpSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.