21.7.2019. 19:42
1
''Iran je suzdržan jer znaju da s Izraelom nema šale''
Izraelski ministar izjavio je u nedjelju da je Izrael "jedina država na svijetu koja već dvije godine ubija Irance".

Ministar za regionalnu suradnju Tzachi Hanegbi izjavio je to u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i SAD-a.

Bio je to odgovor na pitanje o "opreznom držanju" Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britnaije i Irana oko tankera koje su zaplijenile dvije zemlje.

Novinar je upitao Hanegbija što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

"Mi smo Iran napali hiljadu puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik zrakoplovstva, ali to je koordinirana politika", rekao je.

"I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale", istaknuo je ministar.

Iranska tevevizija Press na to je reagirala tvitom: "Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošlog je mjeseca rekao: "Izrael je stotine puta djelovao kako bi spriječio da Iran ojača vojnu prisutnost u Siriji, dok otvoreno i aktivno poziva i radi na uništenju Izraela", prenosi N1.


(Amila Alijagić)

IzraelIran
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.