22.7.2019. 20:31
0
Pod kontrolom požar u Portugalu, visoke temperature i vjetar i dalje opasnost
Pod kontrolom je oko 90 posto požara koji gori u oblasti Castelo Branco udaljenoj oko 200 kilometara sjeveroistočno od Lisabona, rekli su zvaničnici Civilne zaštite u Portugalu.

Više od 1.000 vatrogasaca bori se sa velikim šumskim požarom usljed visoke temperature koja je ove godine zahvatila Portugal.

Međutim, vlasti kažu da se prognozira da će se temperatura zraka povećati, a udari vjetra pojačati tako da će svi vatrogasci ostati na položajima.

U saopćenju portugalske Civilne zaštite navodi se da je u borbi protiv vatrene stihije angažirano 321 vozilo i osam specijaliziranih letjelica.

U požaru koji bjesni treći dan povrijeđene su 32 osobe, od kojih jedna teže.

Policija je saopćila da je u toku istraga o uzroku izbijanja požara pošto postoji sumnja da je namjerno izazvan.

U proteklih nekoliko sedmica veliki šumski požari izbili su u Španiji, Grčkoj i Njemačkoj.



(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.