5.8.2019. 22:50
0
Novi Zeland: Stoltenberg posjetio Christchurch i džamiju Al-Nur
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, tokom boravka na Novom Zelandu posjetio je Christchurch i Wellington.

Stoltenberg je u ponedjeljak počeo dvodnevnu posjetu Novom Zelandu, a tom prilikom u Christchurchu se sastao s gradonačelnicom Lianne Dalziel, prenijela je Anadolija.

Nakon toga, posjetio je i džamiju Al-Noor, na koju je u martu 2019. izveden teroristički napad, a položio je i cvijeće, te se sastao s predstavnicima muslimanske zajednice.

Generalni sekterar NATO-a izrazio je saučešće, te podsjetio kako je bio premijer Norveške u vrijeme terorističkog napada 2011.

Kasnije tokom dana Stoltenberg se sastao sa studentima i akademicima Centra za strateške studije Univerziteta Victoria u Wellingtonu.


Tom prilikom kazao je kako današnji sigurnosni izazovi zahtijevaju zajedničke napore i partnerstvo.

Upozorio je i na prijetnje od terorizma.

Stoltenberg će se u utorak sastati s premijerkom Novog Zelanda Jacindom Ardern, ministrom vanjskih poslova Winstonom Petersom, ministrom odbrane Ronom Markom i drugim zvaničnicima.

Stoltenberg bi nakon Novog Zelanda trebao boraviti u zvaničnoj posjeti Australiji, prenosi Al jazeera.

(Fena / Haris Ahabbović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.