18.8.2019. 20:52
0
Merkel o Brexitu: Spremni smo za svaki ishod
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da će sa britanskim premijerom Borisom Johnsonom 21. avgusta razgovarati o "Brexitu", ističući da je Berlin spreman na izlazak Londona bez sporazuma.

Johnson pokušava da ubijedi lidere EU da ponovo otvore pregovore o "Brexitu" ili će uslijediti "neuredni" odlazak iz bloka 31. oktobra bez sporazuma koji bi ublažio ekonomski šok.

- Mi se radujemo svakoj posjeti jer morate da razgovarate i nađete dobra rješenja. Mi smo spremni za svaki ishod, pa čak i onaj bez sporazuma - rekla je Merkel tokom panel diskusije u Berlinu.

Ona je dodala da će do posljednjeg trenutka ulagati napore da se pronađu rješenja.

- Mislim da je uvijek bolje izaći sa sporazumom nego bez njega. Ali ako to nije moguće, spremni smo za alternativu - rekla je Merkel.

List "Sunday Telegraph" objavio je danas da će Johnson reći Merkel da britanski parlament ne može zaustaviti "Brexit".


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.