26.8.2019. 10:32
0
Čelnici G-7 privode kraju samit u Biarritzu
Čelnici G-7 u ponedjeljak privode kraju samit kojim su dominirale napetosti oko američke trgovinske politike i iznenadne posjete šefa iranske diplomatije Mohammada Javada Zarifa.

Američki predsjednik Donald Trump i domaćin samita francuski predsjednik Emmanuel Macron završit će trodnevni samit zajedničkom konferencijom za novinare tokom dana.

Prvo bi, međutim, čelnici Grupe sedam najbogatijih svjetskih demokratija - SAD, Francuske, Britanije, Njemačke, Japana, Kanade i Italije - trebali održati niz sjednica posvećenih klimatskim promjenama, o tome kako digitalizacija transformira svijet i o drugim temama. 

Uzdrmana svjetska ekonomija također je zasjenila sastanke svjetskih čelnika u francuskom atlanskom turističkim gradu  Biarritzu.

Macron je preuzeo veliki rizik pozivajući Zarifa u Biarritz, u nadi da će osigirati pomake u borbi protiv globalnih napestosti oko iranskog nuklearnog programa, prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

G-7Samit
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.