4.9.2019. 18:39
0
Pentagon preusmjerava 3,1 milijardu dolara za gradnju zida s Meksikom
Više od 120 američkih vojnih građevinskih projekata biće obustavljeno jer se Pentagon priprema upotrijebiti 3,1 milijardu eura za izgradnju ili poboljšanje dijelova graničnog zida s Meksikom, saopštili su američki zvaničnici.

Ranije ove godine, predsjednik SA Donald Tramp proglasio je nacionalnu vanrednu situaciju u pokušaju da finansira obećani zid na američko-meksičkoj granici.

Pentagon je rekao da bi iz budžeta mogao preusmjeriti 3,1 milijardu eura i u martu Kongresu pružio popis projekata na kojima bi mogli uštedjeti, ali nisu naveli pojedinosti.

Juče su zvaničnici Pentagona rekli da će biti obuhvaćeno 127 projekata te da će prvih 1,59 milijardi eura doći iz obustavljenih vojnih građevinskih poduhvata izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Druga tranša uslijedila bi odgodom vojnih projekata unutar SAD, rekli su dužnosnici, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.