10.9.2019. 20:20
0
Haos na Otoku: Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz sa EU
Britanski premijer Boris Johnson je ponovio da će postići sporazum o Brexitu i izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije 31. oktobra, javlja Anadolu Agency (AA).

- Imat ćemo sporazum, naporno ćemo raditi da dobijemo taj sporazum. Postoji način da se sporazum postigne, ali to zahtijeva zaista mnogo posla - rekao je Johnson te dodao da se Britanci moraju pripremiti i za izlazak bez sporazuma s EU-om.

- Bude li stvarno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma. A ovo što kažu da nisam demokrata, ma dajte, molim vas, to je samo hrpa gluposti - kazao je britanski premijer.

Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Evropskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit.

Britanski premijer je izjavio da će nastojati postići sporazum do evropskog samita 17. i 18. oktobra u Briselu, nakon što su britanski zastupnici odbili njegov prijedlog za prijevremene izbore.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.