11.9.2019. 8:53
0
Nastavlja se saga oko Brexita, Johnson poručio: Ako bude apsolutno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma
Britanski premijer Boris Johnson u utorak je obećao da će iskoristiti suspenziju parlamenta, u trajanju od pet sedmica, kako bi osigurao britansko napuštanje Evropske unije 31. oktobra sa ili bez sporazuma.

"Mislim da postoji masa ljudi koji zbilja žele da se to izvrši, i to uključuje britanske ljude, kao i ljude i Bruxellesu te naše prijatelje i partnere širom EU-a", rekao je Johnson za BBC.

"Oni žele da se to (proces napuštanja EU-a) nastavi. To (Brexit) se vuče tri godine", dodao je.

Opozicioni zastupnici su u ponedjeljak, odbili Johnsonov prijedlog za raspisivanjem prijevremenih izbora. Nadstranačka grupa zastupnika zatražila je od Johnsona u ponedjeljak da sklopi sporazum s Bruxellesom.

Zagovornici bezuslovnog Brexita unutar Konzervativne stranke smatraju da Johnson treba ignorirati zakon, koji je donio parlament, a prema kojemu Johnson mora zatražiti odgodu Brexita od EU-a, ako do 19. oktobra ne postigne sporazum s Bruxellesom.

"Radimo marljivo kako bi dobili sporazum. Mislim da ćemo dobiti sporazum, ali ako bude apsolutno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma", kazao je Johnson za BBC.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.