13.9.2019. 16:22
0
Nova oluja pogodila uraganom razorene Bahame
Nova oluja pogodila je danas rano ujutro uraganom već razorene Bahame te je Nacionalni centar za uragane (NHC) iz Miamija upozorio kako bi se mogla razviti u tropsku oluju.

Rano danas zabilježen je tropski poremećaj iznad središnjih Bahama, uz vjetar brzine 45 kilometara na sat, a očekuje se da će u nedjelju pasti 5 do 10 centimetara kiše, rekao je NHC.

Oluja Humberto 

Prema NHC-u, šansa je 80 posto da će se oluja pretvoriti u snažniju tropsku depresiju ili čak tropsku oluju, imenovanu Humberto, idućeg dana ili kasnije.

Oluja se kreće prema Floridi brzinom od devet kilometara na sat kroz Bahame, navodi NHC.

Upozorenje za tropsku oluju izdano je za sjeverozapadni dio Bahama, uključujući uraganom pogođene otoke Abacos i Grand Bahama.

Očekuje se da će oluja danas dobiti na brzini kretanjem u smjeru sjeverozapada te da bi mogla pogoditi Floridu u subotu.

Stanje pripravnosti je na snazi na obali srednjo-istočne Floride od sinoć.

Posljedice uragana Dorian

Oko 2500 ljudi nalazi se na popisu nestalih nakon što je razorni uragan 5. kategorije Dorian pogodio Bahame 1. rujna, objavili su u srijedu bahamski dužnosnici.

Smatra se da tropski ciklon neće izazvati ni približnu štetu poput one koju je izazvao uragan Dorian, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

Bahami
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.