23.9.2019. 9:15
0
Izraelska stranka Zajednička lista podržala Gantza
Stranka Zajednička lista kojom dominiraju arapske stranke u nedjelju je podržala lidera alijanse Plavo i bijelo Bennyija Gantza da formira novu vladu, prenose agencije.

Iako se još uvijek ne može govoriti o većini, Gantzov blok je za još jedno mjesto ispred Netanyahuovog.

Glas podrške Zajedničke liste, koja je sa 13 mjesta treća po veličini u novom parlamentu, bio je odlučujući u pogledu prevage Gantza.

Gantzov blok lijevog centra sada ima 57 mjesta za razliku od Netanyahuovog desnog koji ostaje sa 55 mjesta u parlamentu.

Sada je red na lidera stranke Yisrael Beyteni, Avigdora Liebermana da svojim glasom da podršku Gantzu ili Netanyahuu.

Portal Euronews piše da je izraelski predsjednik Reuven Rivlin u nedjelju je započeo kosultacije sa strankama o izboru lidera koji će formirati vladu.

Rivlin je nagovijestio svoj cilj - da se udruže dvije najveće stranke, 'kako bi se uspostavio sistem koji može donijeti stabilnu vladu.'

 

(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.