24.9.2019. 20:54
0
Bolsonaro: Mediji lažu o požarima u Amazoniji
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro odbacio je, kako je naveo, medijske laži o požarima u Amazoniji i rekao da ta kišna šuma nije uništena.

"Amazonija nije uništena niti je guta vatra, kako mediji pogrešno prenose", rekao je on u obraćanju svjetskim liderima u Ujedinjenim nacijama.

Bolsonaro je rekao da se mnogi požari prirodno javljaju u šumi kada je suvo vrijeme, mada je i sam priznao da su neki namjerno podmetnuti.

Satelitski snimci brazilske svemirske agencije pokazali su nagli porast krčenja šuma i šumskih požara prošle godine.

Agencija je u avgustu izdala upozorenje da su požari u Amazoniji porasli za 84 odsto u prvih sedam mjeseci ove godine, u poređenju sa istim periodom 2018. godine.

Izvještaji o požarima privukli su veliku pažnju i osude politike Bolsonarove administracije u vezi sa životnom sredinom, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.