29.9.2019. 20:24
0
Obama u Minhenu: Dobro mi pristaju "lederhosen"
Bivši američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je, za boravka u Minhenu, u šali kazao kako je odjenuo "lederhosen", tradicionalne bavarske kožne hlače i zaključio da mu "jako dobro pristaju" pa će ih odijevati posebno za svoju suprugu Michelle.

"Na poklon sam dobio tradicionalne njemačke kožne hlače i u svojoj hotelskoj sobi sam ih isprobao. Moram vam kazati da u njima izgledam prilično dobro te mislim da ću ih odijevati za Michelle", kazao je Obama na otvorenju start-up konferencije Bits & Pretzels u bavarskome Minhenu.

Spomenuo je i da mu je palo na um da stavi lažnu bradu kako bi mogao prisustvovati čuvenom Oktoberfestu, s obzirom na to da mu je komplicirano posjetiti tako velik javni događaj. "A znate, tajna služba postane malo nervozna."

Za boravka u Njemačkoj Obama je komentirao poteze tinejdžerke Grete Thunberg, kazavši da je ta djevojka na sebe preuzela golemu i tešku zadaću koju bi trebale rješavati odrasle osobe, a ne mladi.

Greta je podsjetnik na to da "oni među nama koji tvrde da smo odrasli često ne ispunjavaju svoje odgovornosti", rekao je bivši američki predsjednik.

Organizatori događaja već dvije godine pokušavaju dovesti Obamu na konferenciju Bits & Pretzels, koja u Minhenu za vrijeme Oktoberfesta okuplja osnivače start-up firmi, investitore i brojne entuzijaste, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.