3.10.2019. 19:27
0
Bijeg iz zatvora u Kolumbiji: Političarki dopušten posjet zubaru, ona iskočila kroz prozor
Prva kolumbijska političarka koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog kupovine glasova, pobjegla je u utorak iz zatvora nakon što joj je dopušten posjet stomatologu, piše The Telegraph.

Aida Merlano (43) uspjela je pobjeći kroz prozor zubarske ordinacije u Bogoti tako što se pomoću crvenog konopa spustila na ulicu i odjurila na motoru. Njen bijeg su snimile nadzorne kamere.

Sve je očito bilo dobro isplanirano jer ju je sa stražnje strane ordinacije čekala osoba na motoru. Prije nego što su se odvezli, bivša zastupnica je pažljivo stavila kacigu na glavu.

Nude veliku nagradu

Iz zatvora su poručili kako je istraga u tijeku i kako je ponuđena nagrada od 50 miliona kolumbijskih pezosa (oko 13.000 eura) za informacije o tome gdje se nalazi Merlano.

Aida Merlano je prošlog mjeseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine.



Nije poznato zašto joj je dozvoljen odlazak stomatologu, kratkotrajni boravak izvan zatvora obično se dopušta samo u izvanrednim situacijama. Tog istoga dana, imala je saslušanje na kojem se trebala razmatrati  mogućnosti smanjenja izrečene zatvorske kazne, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.