5.10.2019. 19:29
0
Španija: Uhapšen mladić pod sumnjom da je planirao terorističke napade i prijetnje
Španska policija saopštila je danas da je uhapsila dvadesettrogodišnjeg mladića pod sumnjom da je član "Islamske države".

Osumnjičeni je državljanin Španije, a uhapšen je u mjestu Parla nedaleko od Madrida, pod sumnjom da je podstrekavao i planirao terorističke napade i prijetnje.

Policija navodi da su prilikom pretresa stana osumnjičenog pronađene hemikalije za pravljenje eksploziva, lista meta napada, kao i pojas otporan na metke zajedno se detaljnim uputama o načinima pripreme eksploziva.

Pozivajući se neimenovane izvore, list "El pais" objavio je da je osumnjičeni prijetio sudiji španskog Vrhovnog suda.

Policija je saopštila da je osumnjičeni odgovoran za djelovanje glasila "Muntasir medija" u Španiji, što je medijska mreža "Islamske države", koja promoviše ovu grupu i podstiče sljedbenike na međunarodnom nivou da izvode napade, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.