5.10.2019. 20:57
0
Sudija na Tajlandu se upucao nakon što je izrekao oslobađajuću presudu
Sudija na jugu Tajlanda upucao se u sudnici nakon što je izrekao oslobađajuću presudu u slučaju petoro muslimana optuženih za ubistvo na većinski budističkom jugu zemlje.

Kanakorn Pianchana sinoć je pucao sebi u grudi nakon što je, zbog nedostatka dokaza, oslobodio osumnjičene optužene za ubistvo, ilegalno udruživanje i posjedovanje oružja.

On je danas u bolnici i ljekari kažu da je u stabilnom stanju.

"On je sada dobro. Ne znamo zašto je to učinio, vjerovatno je uzrok stres zbog nekih ličnih pitanja", rekao je portparol suda Surija Hongvilai Reutersu.

On je odbacio svako uplitanje u rad sudija. "Oni su sasvim slobodni da donesu odluku i presudu u svakom slučaju", istakao je Hongvilai.

Građani su danas polagali cvijeće ispred sudnice u Jali, jednoj od tri većinski muslimanske provincije na jugu Tajlanda.

Provincije Jala, Patani i Narativat bile su dio nezavisnkog malezijskog muslimanskog sultanata prije nego ih je pripojio Tajland 1909. godine, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.