7.10.2019. 18:21
0
Humanitarni brod spasio migrante u Sredozemnom moru
Posada španskog humanitarnog broda „Open arms“ je danas spasila 44 migranta od utapanja u drvenom čamcu kojim su Sredozemnim morem putovali iz Afrike u Evropu.

Među njima je bilo 38 muškaraca, četiri žene, četverogodišnji dječak i beba koja ima između šest i devet mjeseci. Niko nije povrijeđen. Član posade „Open armsa“ Gerard Canals je rekao da je čamac pronađen tokom prošle noći oko 80 kilometara od italijanskog otoka Lampeduza.  

Čamac nije imao dovoljno goriva da stigne do obale, a bio je u vodama Malte, čija je vlast rekla posadi spasilačkog broda da neće pružiti pomoć migrantima, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.