13.10.2019. 11:54
0
Apokaliptični prizori iz Japana: Tajfun odnio 18 života
Najmanje 18 ljudi je izgubilo život, a 13 se vodi kao nestalo u istočnom i centralnom dijelu Japana nakon udara tajfuna "Hagibis".

Hiljade vojnika i spasilačkih ekipa upućeno je u područja pogođena poplavama i nevremenom, nakon udara najsnažnijeg tajfuna u novijoj historiji Japana koji je nakratko paralizirao Tokio.  

Više od pola miliona domaćinstava nema struju, dok je na aerodromima Narita i Haneda u Tokiju otkazano više od 800 letova, a djelimično je blokiran i željeznički saobraćaj.

Japanski premijer Shinzo Abe sazvao je hitan sastanak nadležnih ministarstava, a ministra zaduženog za vanredne situacije uputio je u pogođena područja. On je uputio izraze saučešća porodicama poginulih i poručio da Vlada radi na tome da spasi ljudske živote i imovinu.

"Hagibis" je najsnažniji tajfun u novijoj historiji Japana - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Oko 27.000 pripadnika japanske vojske, kao i vatrogasci, policija i Obalska straža upućeni su na lice mjesta da pomognu ljudima koji su blokirani uslijed poplava u centralnoj prefekturi Nagano.

Za sada nije poznato kolika je pričinjena šteta, jer su mnoga područja pod vodom. 


(SRNA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.