14.10.2019. 14:45
1
Najmonstruozniji britanski pedofil izboden nožem i ubijen u zatvorskoj ćeliji
Najmonstruozniji pedofil u britanskoj historiji, 33-godišnji Richard Huckle, izboden je nožem i ubijen u zatvorskoj ćeliji, tri godine nakon što je osuđen za napad i seksualno iskorištavanje oko 200 djece u jugoistočnoj Aziji.

Kako prenosi britanski Daily Mail, tridesettrogodišnji pedofil osuđen na kaznu zatvora od 25 godina zbog 191 seksualnog prijestupa nad djecom, od kojih su najmlađe žrtve imale samo šest mjeseci, pronađen je izboden na smrt. Uhapšen je 2015. godine na britanskom aerodromu, a razotkriven je u velikoj akciji hvatanja pedofila od strane australske policije 2014. godine.

Istraga je u tijeku i pojedinosti ubojstva još uvijek nisu poznate. "Mogu potvrditi ubojstvo zatvorenika Richarda Hucklea, ali držim da bi bilo nepristojno iznositi daljnje komentare dok traje policijska istraga", izjavio je britanski glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

Glumio pobožnog katolika

Osuđeni pedofil prikazivao se kao pobožan katolik te je proveo niz godina pažljivo birajući sirotišta i domove za pružanje skrbi siromašnima, dok je podučavao engleski jezik i fotografiju u Maleziji i Kambodži. Vodio je i nastrani blog na kojem se hvalio zlostavljanjem, gdje si je dodjeljivao i tzv. "pedofilske poene". Snimao se dok je silovao djecu i bebe. Pedofil je još od svoje 19 godine prikupio više od 20.000 fotografija eksplicitnog nasilja nad djecom, koje je prodavao drugim pedofilima.

Iako je prvotno negirao optužbe, priznao je sva svoja zlodjela iz 71 točke optužnice za silovanje, seksualno iskorištavanje i seksualne radnje s djetetom u razdoblju od osam godina.  

Pedofil Huckle koristio je crkve koje je posjećivao kako bi pristupio žrtvama u inozemstvu, a prema navodima suca, monstruozni pedofil je sastavio i priručnik od 60 stranica s uputama za buduće zlostavljače, koji je nazvao "đavoljim dokumentom".

Prije izricanja presude Huckle je ostavio pismo u kojem izražava gađenje zbog svojih postupaka, a izricanje same presude slušao je sklopljenih ruku i u molitvi.

"Hiljadu smrtnih presuda ne bi bile dovoljne za tebe", samo su neki od povika koji su se čuli u sudnici nakon izricanja presude, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.