16.10.2019. 22:14
0
Intenzivni pregovori: Uskoro se očekuje dogovor o Brexitu
I ovog dana, ali i vjerovatno svakog narednog sve do 31. oktobra, održavat će se sastanci i pokušat će se naći dogovor o Brexitu.

Uoči samita koji se održava ove sedmice, napori su intenzivirani s obzirom na to da je planirano da Velika Britanija napusti Evropsku uniju 31. oktobra.

- Pripremljene su osnove sporazuma. Teoretski, sutra bismo mogli prihvatiti ovaj dogovor s Britanijom i izbjeći haos i sve druge katastrofe povezane s nekontroliranim i haotičnim izlaskom - rekao je u srijedu poslije podne predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk.

- Bio sam sinoć spreman kladiti se da će se dogovor postići. Danas su se ponovno pojavile sumnje s britanske strane - rekao je Tusk za poljsku TVN24 i "Polsat News".

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.