30.10.2019. 21:55
0
Greta Thunberg odbila nagradu od 75.000 dolara
Mlada aktivistkinja Greta Thunberg (16) odbila je nagradu za borbu na zaštiti životne sredine koju dodjeljuje Nordijsko vijeće.

List “The Sunday Morning Herald” javio je da je Thunberg poručila da je počastvovana nagradom, ali da borbi protiv klimatskih promjena nisu potrebna priznanja.

Thunberg je na Twitteru saopštila da odbija nagradu, čija je vrednost 75.000 dolara, ističući da je umjesto lijepih riječi, potrebno preduzeti konkretne korake.

Ona je poručila da je potrebno da političari i oni koji imaju moć počnu da razmišljaju o naučnim činjenicama i deluju.

Greta je kritikovala i vlasti nordijskih zemalja što uprkos reputaciji koju imaju ne preduzimaju dovoljno koraka kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Žiri je Thunberg smatrao pravim izborom kada je riječ o dodjeli nagrade ističući da je ona novi dašak kada je riječ o zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promjena, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.