6.11.2019. 19:56
0
Užasne slike iz Čilea: Demonstranti zapalili policajke Molotovljevim koktelom, stotine povrijeđenih
Najmanje dvije policijske službenice teško su povrijeđene u sad već dvosedmičnim sukobima koji haraju Čileom.

Agencija EPA zabilježila potresne trenutke u kojem su prosvjednici, bacajući Molotovljeve koktele, zapalili jednu policajku. Na fotografiji se vidi agonija povrijeđene žene dok joj kolege pokušavaju pomoći gaseći buktinju protupožarnim aparatom i rukama.

Do incidenta je došlo nedaleko stanice metroa Baquedano, a policija se sa demonstrantima obračunavala suzavcem i vodenim topovima.

Povrijeđene su policajke su 20-godišnja Abigail Catalina Aburto Cardenas te njena pet godina starija kolegica María José Hernández Torres, obje pripadnice specijalne policije u gradu Santiagu. Njih je u bolnici obišao ministar unutarnjih poslova Gonzalo Blumel, osudivši napad.

image
- Ovo je čisto nasilje koje nema veze sa legitimnim zahtjevima demonstranata. Bio je to čin kukavičluka i agresije usmjeren prema dvije policajke koje su radile na osiguravanju mira svojih sugrađana, kazao je.

As protests and general unrest have become more violent throughout Chile, police have been recorded attacking protesters and protesters attacking police.#ChileProtest#Chile#chilepolice

Novinari koji su se zatekli na mjestu događaja izvijestili su kako je policija, vidjevši zapaljene kolegice, intenzivirala svoje aktivnosti. Počeli su pucati na demonstrante gumenim mecima te pojačali upotrebu suzavca.

U dvosedmičnim sukobima demonstranata (koji su na ulice izašli zbog minornog povećanja cijene javnog prijevoza) s policijom dosad je povrijeđeno više od 800 policajaca te oko 1650 demonstranata, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.