12.11.2019. 22:15
0
Novi napadi izraelske vojske na pojas Gaze, poginulo pet osoba
Broj poginulih u zračnim napadima izraelske vojske na pojas Gaze porastao je na pet osoba.

Izraelske snage od ranih jutarnjih sati izvode zračne napade na okupirani pojas Gaze, javlja Anadolija.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su u zračnim napadima na sjeveru pojasa Gaze ubijeni Palestinci Zeki Muhammed Adnan Ganame (25) i Muhammed Atiyye Hamude (20), dok je veliki broj ranjenih.

Izraelska vojska je ranije potvrdila da je počela gađati položaje Islamskog džihada u Gazi.

- Naši borbeni avioni su počeli gađati položaje Islamskog džihada u Gazi - navodi se u saopćenju.

Izraelske zračne snage jutros su izvele napad i ubile komandanta brigade Al-Quds, odnosno vojnog krila palestinskog pokreta otpora Islamski džihad Bahaa Abu Al-Atta i njegovu suprugu.

Nakon toga je iz Gaze lansirano nekoliko raketa koje su pale na izraelsku teritoriju. To je dovelo do obustave nastave u školama na jugu Izraela, kao i Tel Avivu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.